STRONG VIKING

Facing challenges with a smile!

AANKOMENDE EVENTS

Land

Editie

Afstand

Wanneer

JOUW UITDAGINGEN!

Heb jij jouw doelen nog niet bepaald of ken jij iemand die altijd al aan een Strong Viking editie wil deelnemen, maar nog nooit de stap heeft durven zetten? Speciaal voor alle twijfelaars hebben wij een overzicht gemaakt met alle Strong Viking uitdagingen, zodat de keuze voor de juiste uitdaging nóg makkelijker wordt!

De Strong Viking Family Edition is een unieke en leuke manier om samen met je familie te gaan sporten! Ga samen met jouw kids (vanaf 5 jaar) de 4km familie uitdaging aan en geef ze voor één keer toestemming om tot achter de oren vol met modder over de finishlijn te komen!

De Strong Viking Family afstand bestaat uit kindvriendelijke/lichtere obstakels die je tijdens de reguliere Strong Viking edities ook tegen kan komen. Bereid jezelf en de kinderen voor op veel klimmen, klauteren en kruipen! Het hoofdingrediënt voor deze afstand is: FUN!

Fitlevel: Avontuurlijk (Niet/Sporadische sporter).

Gemiddelde looptijd: 60 minuten.

Check alle 4km – Family events!

Al sinds de start van Strong Viking in 2013 zijn onze edities geen wedstrijd maar een uitdaging. Het draait allemaal om het verleggen van jouw grenzen en samen obstakels overwinnen. Een belangrijk onderdeel van alle Strong Viking edities is samen plezier maken! Om ook de minder ervaren sporters kennis te laten maken met Strong Viking introduceren we vanaf dit seizoen de nieuwe afstand: BEGINNING (4km). De obstakels die je op dit parcours tegenkomt zijn met zorg uitgekozen voor deze nieuwe afstand. De obstakels zijn vooral heel erg leuk en gericht op samenwerking.

Je zal geen extreem moeilijke of zware obstakels tegenkomen. Het is allemaal wat minder technisch en heeft vooral een hele hoge fun factor. Durf je een obstakel niet en/of ben je bang dat het niet gaat lukken? Geen probleem! Bij iedere obstakel is er een mogelijkheid voor een by-pass waar je om de hindernis heen kan lopen zonder hem te nemen! Maaaar… probeer jezelf uit te dagen!

Fitlevel: Startend (Niet/Sporadische sporter).

Gemiddelde looptijd: 60 minuten.

Check alle 4km – Beginning events!

Vind jij de 4km – BEGINNING afstand te kort en/of denk jij klaar te zijn voor de volgende stap? Dan is de Strong Viking Lightning 7km jouw afstand! De Lightning afstand is net zoals de Beginning afstand zeer toegankelijk, ook voor de onervaren sporters. Sport jij bijvoorbeeld sporadisch of 1x per week, dan is de Lightning afstand de ideale kennismaking met obstakel runs. Bereid jezelf voor op leuke hindernissen, modder en veel klimwerk waarbij kracht en conditie nog niet écht benodigd zijn! De Lightning 7km afstand is het leukste met vrienden, familie en/of collega’s, dus heb je een mede-viking die je kan enthousiasmeren dan raden wij dit zeker aan!

Fitlevel: Pleziersporter (1x in de week sport).

Gemiddelde looptijd: 90 minuten.

Check alle 7km – Lightning events!

Vikingen staan te boeken als een van de betere strijders uit het vroegere tijdperk. Dit gegeven ga je terugvinden in onze 13km Warrior afstand. Tijdens de 13km afstand zullen wij jouw persoonlijke grenzen opzoeken en je uitdagen om nét dat stapje extra te zetten, waarvan je van tevoren niet had gedacht die te gaan zetten! Naast de fysieke obstakels/uitdagingen, waarbij soms enige vorm van techniek komt kijken, zitten er ook een aantal mentale hindernissen in die overwonnen moeten worden. Denk hierbij aan het overwinnen van hoogte, snelheid, kou of zelfs claustrofobie! Hou jij ervan om jezelf uit te dagen en ga jij op sport en persoonlijk vlak graag de strijd met het onbekende aan? Ga dan samen met je vrienden de 13km Warrior afstand aan!

Fitlevel: Uitdagend (2x in de week sport).

Gemiddelde looptijd: 2,5 uur

Check alle 13km – Warrior events!

Voor de wat meer gevorderde en getrainde sporters/lopers onder ons hebben we de Beast 19km afstand! Maak je borst maar nat voor dezwaardere en technischere hindernissen van Strong Viking. Tijdens de Beast 19km testen we al je spiergroepen en algehele conditie. De 19km Beast is een unieke route waar je nooit twee keer dezelfde hindernis tegenkomt. Waar je bij de overige afstanden nog kan rekenen op de hulp van je mede-vikingen, worden bij de Beast 19km hindernissen ook de meer individuele kwaliteiten getest!

OCR Series:
Voor de écht fanatieke deelnemers is er op het 19km Beast parcours ook de mogelijkheid om jezelf te meten ten opzichte van anderen! Dit kan in het OCR (Obstacle Course Racing) Series startvak. In dit startvak starten iedere editie weer de beste OCR-atleten, die het parcours zo snel mogelijk willen overwinnen, waarbij ze ALLE hindernissen moeten behalen. Het OCR Series vak is het enige startvak bij Strong Viking waar een eind-ranking wordt gepubliceerd! Voor meer informatie check de volgende pagina!

Fitlevel: Gevorderd (3x in de week sport)!

Gemiddelde looptijd: 3,5 uur (OCR-Series: 2 uur)

Check alle 19km – Beast events!

Voor de diehard-Vikings onder ons hebben we de Iron Viking! De zwaarste marathon ter wereld, waarbij naast 42km ook 100+ obstakels overwonnen moeten worden. Om het allemaal nog uitdagender te maken hebben deelnemers slechts 7,5u de tijd, waarbij ze telkens binnen de aangegeven cut-off tijden over de finish moeten zijn gekomen. Iron Viking lopers krijgen een groen hesje, waardoor ze herkenbaar zijn op het parcours. Middels dit hesje krijgen ze voorrang bij sommige obstakels en vaak een overdosis applaus en hulp vanuit andere deelnemers/toeschouwers! De Iron Viking is niet niks, weet waar je aan begint! Sommigen verklaren ze voor gek, wij noemen ze LEGENDES!

Fitlevel: Expert (3x of vaker sport in de week).

Gemiddelde looptijd: 6,5 / 7,5 uur.

Check alle 42km – Iron Viking events!

Eens per jaar organiseert Strong Viking de meest brutale obstacle run op aarde, de ULTRA Viking. Voor diegene die de Iron Viking hebben gelopen en nóg dat extra stapje willen zetten in de Strong Viking geschiedenis organiseren we jaarlijks één Ultra Viking: 60km, 135+ obstakels in slechts 10u tijd! Tijdens de Ultra Viking kunnen maximaal 600 deelnemers de uitdaging aangaan. De locatie van de Ultra Viking is ieder jaar een geheim en wordt na afloop van het seizoen bekend gemaakt. De Ultra Viking edities in 2018 en 2019 waren volledig uitverkocht en slechts 42% van alle deelnemers voltooide de uitdaging binnen de gestelde eisen! Durf jij de bruutste obstacle run uitdaging ter wereld aan?

Fitlevel: Extreem (4x of vaker sport in de week).

Gemiddelde looptijd: 9,5 uur / 10 uur.

Check alle 60km – Ultra Viking events!

SPETTERENDE REVIEWS

Video afspelen
Julia van MierloWater Edition Wijchen 2023

Een onvergetelijke ervaring! Van het begin tot het eind met een grote glimlach op ons gezicht de obstakels overwonnen. Dit was mijn eerste keer, maar mijn vriendinnen doen ieder jaar mee. Volgend jaar komen we zéker terug voor de volgende Editie! Organisatie was goed, informatie was prima en alles verliep heel soepeltjes en snel.

6x Beste obstakel run van BeNeLux

obstakels.com

Best International event 2021

mudstacle.com

4x Beste Family Run van Nederland

obstakels.com

Beste hindernissen overal 2019

obstakels.com

Beste internationale evenement 2019

mudstacle.com

4x Beste obstakel | Fjord Drop

obstakels.com

Beste Modder 2019

obstakels.com

Leukste thema & aankleding 2019

obstakels.com

OORAH!

 

Ga jij, samen met jouw vriend(inn)en, de leukste uitdaging van Nederland aan en sta jij binnenkort aan de start van één van onze Strong Viking Edities? De Strong Viking Obstacle Run is 6x uitgeroepen tot beste (& leukste) uitdaging van de BeNeLux en is de perfecte gelegenheid om samen een onvergetelijke dag te beleven! Daag jouw mede-Vikings uit en deel deze link in jouw groepsapp, tijdens de koffie pauze of op de verjaardag van tante Ria! 

Kies uit een van onze edities en verschillende afstanden. Wij hebben afstanden voor ieder niveau! 

 

FJORD DROP

Het 14 meter hoge beest, gevreesd en geliefd door velen. Alleen voor de 13km en 19km lopers tijdens de Water edities. Overwinnen jullie hoogtevrees?

SAGA'S

Diverse saga obstakels testen jouw kracht en techniek. Bij iedere afstand worden de saga’s weer een stuk moeilijker. Overwin jij de saga’s?

STORM THE CASTLE

Trek een sprintje naar de top van de Storm the Castle! Haal jij de top op eigen kracht of vertrouw je op de hulp van jouw vrienden en collega’s?

BROTHER HILL

Alleen samen kan je de top van de Brother Hill bereiken! Klim over elkaar heen en help iedereen naar de top!

FLYING RAGNAR

Waag de spong in het diepe! Haal jij de bel?!

VERDIEN JOUW MEDAILLES!

Lees hier meer over ons ‘Medals for Life’ systeem.

Met 50% van je collega’s aan de start!

Met meer dan 150 collega's aan de start! Wie de afgelopen jaren aan de Strong Viking Water Edition heeft deelgenomen is de blauwe shirts vast...

Charity 2023

Strong Viking is trotse supporter van Make-A-Wish International om samen levens veranderende wensen van ernstig zieke kinderen uit te laten komen. Is jouw wens ooit in...

Welke afstand past bij mij?

Heb jij jouw doelen nog niet bepaald of ken jij iemand die altijd al aan een Strong Viking editie wil deelnemen, maar nog nooit de...

Overwin de Iron Viking

'Als echte sportfanaten is een fysieke uitdaging voor ons geen straf. Sterker nog, wij hebben ons leven gewijd aan sport en kunnen eigenlijk niet zonder....

Teambuilding bij Strong Viking

Ben je op zoek naar een toffe en originele teambuilding activiteit of gewoon een leuke en sportieve dag uit met collega’s? Dan ben je bij...

SLAM

SLAM! is hét station waar je de meest energieke pop & dance muziek van het moment, afgewisseld met de lekkerste classics uit de ’90 en...

Win een trip naar IJsland!

De IJsland actie is terug! In de afgelopen jaren hebben we verschillende Strong Viking deelnemers mogen verrassen met een volledig verzorgde vakantie naar IJsland. Ook...

Jouw eerste Strong Viking

Ga jij binnenkort voor de eerste keer deelnemen aan een Strong Viking evenement en weet je nog niet precies wat je te wachten staat? Lees...

Warsteiner X Strong Viking

Met trots presenteren we onze nieuwe internationale bier partner: Warsteiner! De passie, traditie en het vakmanschap van dit premium biermerk sluiten perfect aan bij Strong...

Herbalife Nutrition ook in 2023

De inmiddels jarenlange samenwerking tussen Herbalife Nutrition en Strong Viking wordt in 2023 wederom voortgezet! De sportieve deelnemers aan de edities in Nederland, België en...

Het verhaal achter Strong Viking

Het avontuur begon in 2011, tijdens de beklimming van de Kilimanjaro had ik tijd om terug te kijken op mijn leven. Op dat moment had...

Medals for Life | Gjermundbu Helmet

After completing the Sleipnir Axe and the Varjagen Shield, It’s time to build your next piece of Viking armour. For over a century, its existence has been...

Medals for Life | Varjagen Shield

After completing the Sleipnir Axe, It’s time to build your next piece of Viking armour. The Varjagen Shield will protect you on your quest, To continue your Strong...

Medals for Life | Sleipnir Axe

It’s time to start your journey and collect your Medals for Life, Every challenge will bring you further on your path. Become the writer of your own...

DAAG JE VRIENDEN UIT!