STRONG VIKING

Facing challenges with a smile!
een viking schip

AANKOMENDE EVENTS

Land

Editie

Afstand

Wanneer

No events found.

WELKE OBSTACLE RUN AFSTAND KIES IK?

Heb jij jouw doelen nog niet bepaald of ken jij iemand die altijd al aan een Strong Viking Obstacle Run wil deelnemen, maar nog nooit de stap heeft durven zetten? Speciaal voor alle twijfelaars hebben wij een overzicht gemaakt met alle Strong Viking uitdagingen, zodat de keuze voor de juiste uitdaging nóg makkelijker wordt!

Daarnaast hebben wij voor iedere Strong Viking afstand een trainingsschema voor jullie opgesteld. Zo kom jij, samen met jouw mede-Vikings goed voorbereid aan de start van jouw gekozen uitdaging. Ben jij er klaar voor? Klik dan HIER voor jouw obstacle run trainingsschema!

De Strong Viking Family Edition is een unieke en leuke manier om samen met je familie te gaan sporten! Ga samen met jouw kids (vanaf 5 jaar) de 4km familie uitdaging aan en geef ze voor één keer toestemming om tot achter de oren vol met modder over de finishlijn te komen!

De Strong Viking Family Obstacle Run bestaat uit kindvriendelijke/lichtere obstakels die je tijdens de reguliere Strong Viking edities ook tegen kan komen. Bereid jezelf en de kinderen voor op veel klimmen, klauteren en kruipen! Het hoofdingrediënt voor deze afstand is: FUN!

Ga jij  voor de 4KM – Family afstand van Strong Viking? Klik dan HIER voor jouw Trainingsschema!

Fitlevel: Avontuurlijk (Niet/Sporadische sporter).

Gemiddelde looptijd: 60 minuten.

Check alle 4km – Family events!

Al sinds de start van Strong Viking in 2013 zijn onze edities geen wedstrijd maar een uitdaging. Het draait allemaal om het verleggen van jouw grenzen en samen obstakels overwinnen. Een belangrijk onderdeel van alle Strong Viking edities is samen plezier maken! Om ook de minder ervaren sporters kennis te laten maken met Strong Viking introduceren we vanaf dit seizoen de nieuwe afstand: BEGINNING (4km). De obstakels die je op dit parcours tegenkomt zijn met zorg uitgekozen voor deze nieuwe afstand. De obstakels zijn vooral heel erg leuk en gericht op samenwerking.

Je zal geen extreem moeilijke of zware obstakels tegenkomen. Het is allemaal wat minder technisch en heeft vooral een hele hoge fun factor. Durf je een obstakel niet en/of ben je bang dat het niet gaat lukken? Geen probleem! Bij iedere obstakel is er een mogelijkheid voor een by-pass waar je om de hindernis heen kan lopen zonder hem te nemen! Maaaar… probeer jezelf wel uit te dagen tijdens deze obstacle run!

Ga jij  voor de 4KM – Beginning afstand van Strong Viking? Klik dan HIER voor jouw Trainingsschema!

Fitlevel: Startend (Niet/Sporadische sporter).

Gemiddelde looptijd: 60 minuten.

Check alle 4km – Beginning events!

Vind jij de 4km – BEGINNING afstand te kort en/of denk jij klaar te zijn voor de volgende stap? Dan is de Strong Viking Lightning 7km jouw afstand! De Lightning afstand is net zoals de Beginning afstand zeer toegankelijk, ook voor de onervaren sporters. Sport jij bijvoorbeeld sporadisch of 1x per week, dan is de Lightning afstand de ideale kennismaking met obstacle runs. 

Bereid jezelf voor op leuke hindernissen, modder en veel klimwerk waarbij kracht en conditie nog niet écht benodigd zijn! De Lightning 7km afstand is het leukste met vrienden, familie en/of collega’s, dus heb je een mede-viking die je kan enthousiasmeren dan raden wij dit zeker aan!

Ga jij  voor de 7KM – Lightning afstand van Strong Viking? Klik dan HIER voor jouw Trainingsschema!

Fitlevel: Pleziersporter (1x in de week sport).

Gemiddelde looptijd: 90 minuten.

Check alle 7km – Lightning events!

 

Vikingen staan te boeken als een van de betere strijders uit het vroegere tijdperk. Dit gegeven ga je terugvinden in onze 13km Warrior afstand. Tijdens de 13km afstand zullen wij jouw persoonlijke grenzen opzoeken en je uitdagen om nét dat stapje extra te zetten, waarvan je van tevoren niet had gedacht die te gaan zetten! 

Naast de fysieke obstakels/uitdagingen, waarbij soms enige vorm van techniek komt kijken, zitten er ook een aantal mentale hindernissen in die overwonnen moeten worden tijdens deze survival run. Denk hierbij aan het overwinnen van hoogte, snelheid, kou of zelfs claustrofobie! Hou jij ervan om jezelf uit te dagen en ga jij op sport en persoonlijk vlak graag de strijd met het onbekende aan? Ga dan samen met je vrienden de 13km Warrior afstand aan!

Ga jij  voor de 13KM – Warrior afstand van Strong Viking? Klik dan HIER voor jouw Trainingsschema!

Fitlevel: Uitdagend (2x in de week sport).

Gemiddelde looptijd: 2,5 uur

Check alle 13km – Warrior events!

 

Voor de wat meer gevorderde en getrainde sporters/lopers onder ons hebben we de Beast 19km afstand! Maak je borst maar nat voor de zwaardere en technischere hindernissen van Strong Viking. Tijdens de Beast 19km testen we al je spiergroepen en algehele conditie. De 19km Beast obstacle run is een unieke route waar je nooit twee keer dezelfde hindernis tegenkomt. Waar je bij de overige afstanden nog kan rekenen op de hulp van je mede-vikingen, worden bij de Beast 19km hindernissen ook de meer individuele kwaliteiten getest!

OCR Series:
Voor de écht fanatieke deelnemers is er op het 19km Beast parcours ook de mogelijkheid om jezelf te meten ten opzichte van anderen! Dit kan in het OCR (Obstacle Course Racing) Series startvak. In dit startvak starten iedere editie weer de beste OCR-atleten, die het parcours zo snel mogelijk willen overwinnen, waarbij ze ALLE hindernissen moeten behalen. Het OCR Series vak is het enige startvak bij Strong Viking waar een eind-ranking wordt gepubliceerd! Voor meer informatie check de volgende pagina!

Ga jij  voor de 19KM – Beast afstand van Strong Viking? Klik dan HIER voor jouw Trainingsschema!

Fitlevel: Gevorderd (3x in de week sport)!

Gemiddelde looptijd: 3,5 uur (OCR-Series: 2 uur)

Check alle 19km – Beast events!

Voor de diehard-Vikings onder ons hebben we de Iron Viking! De zwaarste marathon ter wereld, waarbij naast 42km ook 100+ obstakels overwonnen moeten worden. Om het allemaal nog uitdagender te maken hebben deelnemers slechts 7,5u de tijd, waarbij ze telkens binnen de aangegeven cut-off tijden over de finish moeten zijn gekomen. 

Iron Viking lopers krijgen een groen hesje, waardoor ze herkenbaar zijn op het parcours. Middels dit hesje krijgen ze voorrang bij sommige obstakels en vaak een overdosis applaus en hulp vanuit andere deelnemers/toeschouwers! De Iron Viking is niet niks, weet waar je aan begint! Sommigen verklaren ze voor gek, wij noemen ze LEGENDES!

Fitlevel: Expert (3x of vaker sport in de week).

Gemiddelde looptijd: 6,5 / 7,5 uur.

Check alle 42km – Iron Viking events!

Eens per jaar organiseert Strong Viking de meest brutale obstacle run op aarde, de ULTRA Viking. Voor diegene die de Iron Viking hebben gelopen en nóg dat extra stapje willen zetten in de Strong Viking geschiedenis organiseren we jaarlijks één Ultra Viking: 60km, 135+ obstakels in slechts 10u tijd! 

Tijdens de Ultra Viking kunnen maximaal 600 deelnemers de uitdaging aangaan. De locatie van de Ultra Viking is ieder jaar een geheim en wordt na afloop van het seizoen bekend gemaakt. De Ultra Viking edities in 2018 en 2019 waren volledig uitverkocht en slechts 42% van alle deelnemers voltooide de uitdaging binnen de gestelde eisen! Durf jij de bruutste obstacle run uitdaging ter wereld aan?

Fitlevel: Extreem (4x of vaker sport in de week).

Gemiddelde looptijd: 9,5 uur / 10 uur.

Check alle 60km – Ultra Viking events!

SPETTERENDE REVIEWS

Video afspelen
Julia van MierloWater Edition Wijchen 2023

Een onvergetelijke ervaring! Van het begin tot het eind met een grote glimlach op ons gezicht de obstakels overwonnen. Dit was mijn eerste keer, maar mijn vriendinnen doen ieder jaar mee. Volgend jaar komen we zéker terug voor de volgende Editie! Organisatie was goed, informatie was prima en alles verliep heel soepeltjes en snel.

6x Beste obstacle run van BeNeLux

obstakels.com

Best International event 2021

mudstacle.com

4x Beste Family Run van Nederland

obstakels.com

Beste hindernissen overal 2019

obstakels.com

Beste internationale evenement 2019

mudstacle.com

4x Beste obstakel | Fjord Drop

obstakels.com

Beste Modder 2019

obstakels.com

Leukste thema & aankleding 2019

obstakels.com

OORAH!

Ga jij, samen met jouw vriend(inn)en, de leukste uitdaging van Nederland aan en sta jij binnenkort aan de start van één van onze Strong Viking Obstacle Runs? 

De Strong Viking Obstacle Run is 6x uitgeroepen tot beste (& leukste) uitdaging van de BeNeLux en is de perfecte gelegenheid om samen een onvergetelijke dag te beleven! Daag jouw mede-Vikings uit en deel deze link in jouw groepsapp, tijdens de koffie pauze of op de verjaardag van tante Ria! 

De obstacle runs van Strong Viking bestaan uit verschillende edities en afstanden. Zo kan iedereen mee doen met de Strong Viking obstacle run!

obstacle run fjord drop survival run

FJORD DROP

Het 14 meter hoge beest, gevreesd en geliefd door velen. Alleen voor de 13km en 19km lopers tijdens de water edities. Overwinnen jullie hoogtevrees tijdens de water editie obstacle run?

obstacle run viking rings survival run

SAGA'S

Diverse saga obstakels testen jouw kracht en techniek tijdens de obstacle run. Bij iedere afstand worden de saga’s weer een stuk moeilijker. Overwin jij de saga’s?

obstacle run viking rings storm the castle

STORM THE CASTLE

Trek een sprintje naar de top van de Storm the Castle! Haal jij de top op eigen kracht of vertrouw je op de hulp van jouw vrienden en collega’s?

survival run obstacle run brother hill

BROTHER HILL

Alleen samen kan je de top van de Brother Hill bereiken! Klim over elkaar heen en help iedereen naar de top!

obstacle run flying ragnar survival run

FLYING RAGNAR

Waag de spong in het diepe! Haal jij de bel?!

VERDIEN JOUW MEDAILLES!

Lees hier meer over ons ‘Medals for Life’ systeem.

beginnen met hardlopen opbouwen

Beginnen met hardlopen: de ultieme gids!

Wil jij beginnen met hardlopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de juiste plek: van hardlooptips tot doelen...
supplementen voor sporters kunnen bijdragen aan betere sportprestaties

5x de beste supplementen voor sporters

Bepaalde supplementen voor sporters kunnen het uithoudingsvermogen verbeteren, zorgen voor een energieboost, het herstel versnellen en meer!...
blaren voorkomen blaren hardlopen

Blaren voorkomen tijdens een obstacle run

Blaren zijn enorm vervelend, al helemaal tijdens het hardlopen of een obstacle run. Gelukkig kun je blaren voorkomen!...
sportief vrijgezellenfeest actief vrijgezellenfeest amsterdam nijmegen gent

Sportief vrijgezellenfeest bij Strong Viking!

Op zoek naar een idee voor een sportief vrijgezellenfeest? Doe met je vriendengroep mee aan de Strong Viking Obstacle Run!...
Modder uit je kleding krijgen na een obstacle run

Modder uit je kleding krijgen in 7 makkelijke stappen!

Modder uit je kleding krijgen? Je schoenen goed schoon maken na een obstacle run? Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit het...
spierpijn voorkomen na obstacle run spierpijn verminderen sporten spierpijn

Spierpijn voorkomen met deze 7 handige tips!

Spierpijn voorkomen? Dat is bijna onmogelijk na een obstacle run! Maar je kunt wel maatregelen nemen om de mate te beperken!...
handgrip trainen knijpkracht trainen handen trainen grip trainen obstacle run gripkracht trainen

Gripkracht trainen: 5 handige oefeningen🖐🏻

Je gripkracht trainen is erg belangrijk. Niet alleen wordt het dragen van boodschappen makkelijker maar ook je deelname aan Strong Viking!...

Bundeswehr und Strong Viking

Die Bundeswehr ist offiziell der neue Event-Partner von Strong Viking. Am 1. & 2. Juni wird unser Partner bei der Water Edition stark vertreten sein....
deelnemers strong viking obstacle run met goede sportkleding zoals handschoenen. sportkleding wassen zweetgeur

De beste sportkleding voor een obstacle run

Welke sportkleding is nou geschikt voor een obstacle run? Wij hebben alle must-haves voor je op een rijtje gezet!...
obstacle run schoenen water modder snel droog

3x De beste obstacle run schoenen

Goede obstacle run schoenen zijn enorm belangrijk! Lees hier waar ze aan moeten voldoen en welke schoenen je het beste kunt kopen. Zo ben jij...
Eten voor het sporten eten obstacle run voeding is belangrijk voor extra energie

Eten voor het sporten? Hier vind je handige tips!

Eten voor het sporten is erg belangrijk voor prestatie, energie & focus! Maar wat kun je dan het beste eten? En hoe zit het met...
Groepsfoto van het fit-everywhere team. idee teamuitje bedrijfsuitje actief amsterdam nijmegen wijchen gent

Actief bedrijfsuitje organiseren? Doe mee met Strong Viking!

Een bedrijfsuitje organiseren bij Strong Viking? Zeker doen! Het past perfect in het vitaliteitsprogramma en teambuilding wordt natuurlijk ook niet vergeten....
Meisje dat aan monkey bars hangt, idee kinderfeestje actief sportief amsterdam gent wijchen frankfurt nijmegen

Het leukste idee voor een kinderfeestje: Strong Viking!

Op zoek naar een leuk idee voor een actief kinderfeestje? Neem je kleine vikings mee naar de Strong Viking Obstacle Run. Schik gegarandeerd!...
Strong Viking Finisher Shirt 2024 voorkant, dark denim blue, fast dry technology, perfect fit. Not for sale, only to earn

Strong Viking Finisher Shirt 2024

In het mystieke rijk der Vikingen, waar verhalen over moed en avontuur in de tijd zijn gegrift, bestaat er een legende die de grenzen van...
groepsfoto van pink ribbon tijdens strong viking

Pink Ribbon

Tijdens de Strong Viking edities in 2024, verleggen deelnemers niet alleen hun fysieke en mentale grenzen, maar kan je ook nog eens een positieve impact...
groepsfoto van KlokGroep bij de strong viking finish waarin iedereen oranje shirts draagt.

Fit de klok rond

Onder de noemer ‘Fit de Klok rond’ besteedt KlokGroep middels diverse activiteiten en initiatieven aandacht aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. Medewerkers mogen...
Man en een vrouw met een wit shirt waarop staat: ‘I Train For Strong Viking’.

‘I Train For’ shirt = BACK!

Het Obstacle Run seizoen van 2023 zit er alweer op. Kun jij, net als wij, nu al niet wachten om weer aan de voet van...

Planon: met meer dan 150 collega’s meedoen aan Strong Viking

Met meer dan 150 collega's aan de start! Wie de afgelopen jaren aan de Strong Viking Water Edition heeft deelgenomen is de blauwe shirts vast...

Welke afstand past bij mij?

Heb jij jouw doelen nog niet bepaald of ken jij iemand die altijd al aan een Strong Viking editie wil deelnemen, maar nog nooit de...

Dirk & Joeri van PlayX: Iron Viking

'Als echte sportfanaten is een fysieke uitdaging voor ons geen straf. Sterker nog, wij hebben ons leven gewijd aan sport en kunnen eigenlijk niet zonder....

Tamara van Interfood: Samenwerken bij Strong Viking

Ben je op zoek naar een toffe en originele teambuilding activiteit of gewoon een leuke en sportieve dag uit met collega’s? Dan ben je bij...

SLAM! is de officiële mediapartner van Strong Viking

SLAM! is hét station waar je de meest energieke pop & dance muziek van het moment, afgewisseld met de lekkerste classics uit de ’90 en...

Win een trip naar IJsland!

De IJsland actie is terug! In de afgelopen jaren hebben we verschillende Strong Viking deelnemers mogen verrassen met een volledig verzorgde vakantie naar IJsland. Ook...
obstacle run tips voor beginners strong viking

Jouw eerste Strong Viking

Ga jij binnenkort voor de eerste keer deelnemen aan een Strong Viking evenement en weet je nog niet precies wat je te wachten staat? Lees...

Warsteiner X Strong Viking

Met trots presenteren we onze nieuwe internationale bier partner: Warsteiner! De passie, traditie en het vakmanschap van dit premium biermerk sluiten perfect aan bij Strong...

Herbalife Nutrition ook in 2023

De inmiddels jarenlange samenwerking tussen Herbalife Nutrition en Strong Viking wordt in 2023 wederom voortgezet! De sportieve deelnemers aan de edities in Nederland, België en...

Het verhaal achter Strong Viking

Het avontuur begon in 2011, tijdens de beklimming van de Kilimanjaro had ik tijd om terug te kijken op mijn leven. Op dat moment had...

Medals for Life | Gjermundbu Helmet

After completing the Sleipnir Axe and the Varjagen Shield, It’s time to build your next piece of Viking armour. For over a century, its existence...

Medals for Life | Varjagen Shield

After completing the Sleipnir Axe, It’s time to build your next piece of Viking armour. The Varjagen Shield will protect you on your quest, To...

Medals for Life | Sleipnir Axe

It’s time to start your journey and collect your Medals for Life, Every challenge will bring you further on your path. Become the writer of...

DAAG JE VRIENDEN UIT!