It’s time to start your journey and collect your Medals for Life,

Every challenge will bring you further on your path.

Become the writer of your own Strong Viking Saga,

And let the Sleipnir guide you on your quest.

Over de Sleipnir Axe medaill

Het eerste ere metaal in de Medals for Life reeks is de legendarische Sleipnir Axe. Deze bijl bestaat uit vier medaille delen, ieder deel staat voor twee medaille punten. Voor de volledige bijl heb je dus acht medaille punten nodig. Deze kan je behalen door deel te nemen aan Strong Viking edities, met iedere editie verdien je één medaille punt. Ook de Virtual Editions en challenges in de Strong Viking Sports App tellen mee in de strijd voor de medailles, er is dus altijd een mogelijkheid om nieuwe punten te verdienen!

 

 

De Sleipnir Axe is uiteraard niet zomaar een bijl. Op het slotstuk van deze medaille staat Sleipnir afgebeeld. Sleipnir is een figuur uit de Noordse mythologie en niet zomaar een. Sleipnir is het acht-benige paard van Viking oppergod Odin. Odin wordt vaak afgebeeld op zijn troon, samen met zijn raven en zijn twee wolven. Odin is de God van oorlog en wanneer hij ten strijde treedt is dit altijd tezamen met zijn acht-benige paard Sleipnir.

 


Geschiedenis van Sleipnir

 

 

Het verhaal begint in Asgard, de plaats waar de Goden woonden. Deze stad werd omringd door een grote muur, die alle inwonende Goden moest beschermen. Naast de bescherming van deze muur was de God Thor verantwoordelijk voor het bewaken van Asgard. Echter was Thor druk bezig met het uitmoorden van reuzen, in plaats van het bewaken van de stad. In zijn afwezigheid werd de stad aangevallen en de muur vernietigd. De stad kon natuurlijk niet zonder deze grote muur en al snel kwam er een onbekende bouwmeester naar Asgard. Deze bouwmeester beloofde de muur te kunnen herbouwen, zonder enige hulp! Bovendien zou hij de klus klaren in een tijd waar niemand aan kon tippen, al hadden ze alle hulp van de wereld. Uiteraard voelden de Goden wel wat voor dit plan, maar dit plan kwam uiteindelijk wel met een hoge prijs… 

 

In ruil voor een nieuwe muur vroeg de bouwmeester de zon, de maan en Godin Freya. Nog voordat de Goden deze eis konden bespreken had iemand al akkoord gegeven, het was Loki, de God van het vuur. Hij stelde slechts één voorwaarde: de bouw van de muur moest binnen zes maanden voltooid zijn. De bouwmeester ging daarop weer akkoord met de voorwaarde dat hij gebruik mocht maken van zijn hengst Svadilfari.

 

Loki was tevreden met zijn list, het bouwen van de muur in zo’n korte tijd was onmogelijk. De zon, de maan en Freya waren veilig. Echter was Loki niet de enige met een list. De onbekende bouwmeester was helemaal geen onbekende voor de Goden, het was de reus Hrimthur. Zijn hengst Svadilfari was sterker dan welk paard dan ook. Het bouwen van de muur was voor hen samen een geen enkel probleem.

 

Tot grote verbijstering van de Goden verliep de bouw van de muur dan ook voorspoedig. De Goden van Asgard vreesden dat ze de beloning moesten gaan betalen. Loki waande zich niet meer veilig en kwam met een nieuwe list. Hij veranderde zichzelf in een prachtige witte merrie en lokte Svadilfari weg van de muur. Deze list leidde uiteindelijk tot de geboorte van een achtbenig hengstveulen. Loki keerde terug naar Asgard en gaf het hengstveulen cadeau aan Odin, die hem Sleipnir noemde. Hier begon het verhaal van Sleipnir, die uitgroeide tot een groot en gespierd paard, het snelste paard dat er bestaat! Zijn vacht is grijs als een stormachtige hemel, zijn manen vertonen een donkerder grijs. De legende spreekt dat in de tanden van Sleipnir runen werden gegraveerd. Nadat hij was volgroeid tot een volwassen paard kon hij niet enkel over land, maar zelfs over zee en door de lucht galopperen. Bovendien kon Sleipnir Odin vervoeren tussen de werelden van hemel en aarde.

 


Sleipnir in het heden

 

De moderne Vikings beschouwen Sleipnir als inspiratie voor de basis van hun bestaan. Het vermogen om zelfverzekerd door het leven te gaan en voor de manier waarop we allemaal verschillende werelden overbruggen door de verschillende rollen die we in het leven spelen.

 

Laat de Sleipnir Axe jou begeleiden tussen de wereld van het dagelijkse leven en onze Viking wereld en neem de volgende stap in jouw Viking avontuur.

 

Heb jij de volledige Sleipnir Axe bij elkaar verdiend?! Geef deze dan de plek die hij verdient met de unieke medal showcase!