Onder de noemer ‘Fit de Klok rond’ besteedt KlokGroep middels diverse activiteiten en initiatieven aandacht aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. Medewerkers mogen hier zelf ook het voortouw in nemen. De deelname aan Strong Viking met een team van KlokGroep is zo’n initiatief dat aangejaagd werd door een enthousiaste collega. Tijdens de Mud Edition in Wijchen was het zo ver en stonden zij samen aan de start!

Warming-up

De dag begon met een warming-up. Op het terrein van de Berendonck in Wijchen, stond de beruchte Strong Viking instructrice Cynthia klaar om de deelnemers flink af te matten zodat ze goed opgewarmd aan de uitdaging konden beginnen. Het echte werk begon met een hoge muur waar iedere deelnemer overheen moest klimmen, gevolgd door tal van andere obstakels die de meeste mensen alleen door goed samen te werken kunnen trotseren. Dat is waar het bij uitdagingen als Strong Viking allemaal om draait: teamwork.

 

Samenwerken

Voor de meesten was het een serieuze beproeving; met name de laatste loodjes wogen ook bij deze activiteit het zwaarst. Maar teamplayers als ze zijn, lukte het de ‘Klokkers’ natuurlijk om als team de finish te behalen. Na afloop werd er samen nog een gezellig biertje gedronken op een geslaagde afloop, want ook dat hoort er natuurlijk bij.

 

We spraken kort met Jelte, de initiatiefnemer die alle collega’s geënthousiasmeerd heeft:

Wie heeft het initiatief genomen om deel te nemen en waarom?
Vanuit KlokGroep wordt al een paar jaar meegedaan aan de Strong Viking. Zelf doe ik ook al jaren mee maar nog niet eerder met collega’s. Dit jaar leek het me leuk om dat wel te doen en heb ik het initiatief genomen om ook andere collega’s enthousiast te maken voor deze sportieve uitdaging. Uiteindelijk zijn we met een leuke groep van 16 dames en heren aan de start verschenen.

Waarom zou je met jouw collega’s willen deelnemen?

De Strong Viking is een leuke activiteit om je collega’s op een andere manier dan op kantoor te leren kennen. Vanuit KlokGroep worden vaker sportieve activiteiten georganiseerd, maar de Strong Viking is toch een uniek evenement waarbij je net wat meer buiten je comfortzone treedt. Zeker met de Mud Edition! Dit evenement slaat terug op wie KlokGroep is; gewoon met de ‘poten in de klei’, ondernemen met lef door samen te werken. Wil je tot de finish komen, dan heb je de samenwerking nodig en push je tot het einde. Dat is KlokGroep.

Wat was het mooiste moment van de dag?

Het is lastig om een ‘mooiste moment’  te benoemen omdat de hele dag geweldig is. Moet er iets worden benoemd dan zeg ik dat het toch wel erg leuk is om je collega’s te zien ploeteren door de modder terwijl je zelf in hetzelfde schuitje zit. Verder is het mooi om te zien dat je als groep elkaar motiveert om tot de finish te komen. Na afloop drink je nog een biertje samen om alles nog een keer de revue te laten passeren.

Heb je tips voor andere bedrijven/collega’s?

Als bedrijf is het sowieso leuk om af en toe aan activiteiten mee te doen met collega’s, buiten het werk om. De Strong Viking is dan een ideaal evenement om als team de uitdaging aan te gaan. In de aanloop naar het evenement gaat het gesprek er al vaak over en motiveer je elkaar om te trainen. Het versterkt de band met elkaar waardoor je ook meer voor elkaar doet mocht dat aan de orde zijn. Kortom, het verbindt en motiveert. Niet te lang over nadenken, maar ‘gewoon doen’.

Over KlokGroep

 

KlokGroep, gevestigd in Nijmegen, bestaat uit vier dochterondernemingen die actief zijn als ontwikkelaar en bouwer in de vastgoedsector: Van de Klok, Novaform, Heilijgers en Adriaan van Erk.

De diversiteit en kennis van deze ondernemingen is onze kracht. Doordat we in Duitsland, Polen en bijna alle regio’s in Nederland actief zijn, kennen we de markt goed en weten we waar mogelijkheden liggen. Samen gaan we uitdagingen aan en geven we invulling aan grote huisvestingsvraagstukken. Vanuit een sterkte financiële basis, met slagkracht en met oog voor mens en milieu. Moederbedrijf KlokGroep is hierbij de verbindende schakel tussen de vier dochterondernemingen.

Als KlokGroep sponsoren we diverse lokale en internationale initiatieven, verenigingen en (sport)evenementen. De meest zichtbare ondersteuning is de sponsoring van de Nijmeegse voetbalclub N.E.C. Sinds 2019 is KlokGroep hoofdsponsor en prijkt onze naam – in ieder geval tot 2029 – met trots op het N.E.C.-shirt.

 

 

Gezondheid en vitaliteit

 

Wij investeren het hele jaar door in vitaliteit en werkplezier van onze medewerkers. In de maand september doen wij daar nog een schepje bovenop met onze ‘Gezonde Klokmaand’.  Dan staan bewegen en gezond leven centraal. Denk hierbij aan Padelcompetities, Klok Social Ride; tourtochten op de wielrenner georganiseerd voor en door collega’s, basketbal clinics en niet te vergeten de Strong Viking Mud Edition. Naast het organiseren van sportieve bijeenkomsten wordt de vitaliteit gecheckt via een jaarlijks preventief medisch onderzoek. Hier kun je als collega vrijwillig aan meewerken. Zo weet je waar je staat met je gezondheid en vitaliteit. Het is belangrijk dat je lekker in je vel zit.

KlokGroep is, ondanks de groei naar zo’n 500 medewerkers verdeeld over diverse werkmaatschappijen, een organisatie met een informele werksfeer, korte lijnen en een grote dosis lef. We weten elkaar te vinden als het nodig is, durven onze nek uit te steken door te vragen maar ook door te zeggen wat men denkt en voelt. Zo bereiken we samen onze doelen en dat slaat ook weer terug op je resultaat.