Ga jij binnenkort voor de eerste keer deelnemen aan een Strong Viking evenement en weet je nog niet precies wat je te wachten staat? Lees dan snel verder, hieronder staan acht essentiële Viking tips om succesvol Walhalla te bereiken!


1. Train jezelf naar Walhalla


Heb je weinig of geen ervaring met obstakelruns? Een goede basisconditie zal ervoor zorgen dat je met meer plezier het parcours kan bestormen. Daarnaast zal een beetje extra spierkracht je goed van pas komen. Begin daarom op tijd met trainen en bouw je tempo en spierkracht in stapjes op. Heb je geen idee hoe je moet beginnen met trainen? Dan kunnen wij je een handje helpen! Download de Strong Viking Sportsapp, zoek de uitdaging uit die bij jouw doel past en je weet zeker dat je goed voorbereid aan de start staat van de live editie.


2. Laat je ego thuis en gebruik je Viking attitude


Ja, je leest het goed! Het afleggen van de kilometers in combinatie met de obstakels kan een uitputtingsslag worden, hoe goed je ook getraind hebt. Maar dit kan je gemakkelijk voorkomen! Op een gegeven moment merk je misschien dat je het starttempo niet meer kan volhouden. De moed zakt misschien in je schoenen wanneer er Vikings uit het zicht verdwijnen. Maar, dit is niet erg! Kies een tempo waarmee je de hele run kunt volhouden. Een stuk wandelen is ook prima. Het belangrijkste is dat jij de finish gaat halen. Hiervoor hoef je zeker niet de snelste te zijn! Hoe dan ook zal Odin je met open armen verwelkomen in Walhalla!


3. De perfecte schoen


Als je voor de eerste keer deelneemt aan Strong Viking zijn oude sportschoenen die onder in je kledingkast liggen een prima optie. Let wel op dat je sportschoenen kiest met profiel, zodat je niet te snel uitglijdt. Wist je dat je bijna alle sportschoenen op een bepaalde manier kunt strikken waardoor ze tijdens de run lekker strak blijven zitten? Wij leggen je graag uit hoe je dit doet.

 

Sportschoenen hebben namelijk vaak een extra vetergaatje waarvan veel mensen denken dat ze voor de sier zijn. Maar dat is niet zo, ze hebben namelijk een hele handige functie! Het extra gaatje zorgt ervoor dat je voeten niet schuiven in je schoenen. Hierdoor voorkom je pijnlijke tenen en blaren.

 

Maar hoe strik je de veters dan?

1. Zorg ervoor dat je veters aan de buitenkant zitten in het tweede gaatje van boven.

2. Haal beide veters aan de huidige kant waar ze nu zitten door het bovenste gaatje zodat ze weer aan de binnenkant komen. Hierdoor ontstaan lusjes.

3. Neem de tegenovergestelde veter door het lusje en doe dit ook andersom.

4. Trek de veters aan. Je zult merken dat er een soort rem ontstaat waardoor je veters strak blijven zitten.

5. Strik je veters vervolgens zoals je ze normaal strikt en zeg maar gedag tegen de pijntjes aan je voeten!

 

Ben je van plan om vaker deel te nemen aan een obstakelrun? Dan zijn de Trail Run schoenen van Salomon de perfecte investering voor een succesvolle run. De veters in de Trail Run schoenen van Salomon zijn namelijk gemaakt van sterk elastiek en kunnen met één beweging vastgezet worden. Zeg voor altijd gedag tegen je losse veters!


4. Draag de juiste kleding


Het is geen geheim dat je nat en modderig zal worden tijdens de run (als je het goed hebt gedaan natuurlijk!). Het is belangrijk om je lichaam zo warm en zo droog mogelijk te houden. Strakke kleding zorgt ervoor dat je minder snel blijft haken en maakt hardlopen in natte kleren draaglijker. Ademende sportkleding gemaakt van polyester droogt sneller en houdt je lichaamstemperatuur stabiel! Bekijk het aanbod in de shop.

 

Gouden tip: GEEN KATOEN!

 

5. Handschoenen & sokken


Het zijn niet de meest sexy kledingstukken om aan te schaffen, maar dit maakt ze niet minder belangrijk. De modder bij onze obstakel runs is erg dik en tja… modderig. De grond kan ook kleine steentjes en takjes bevatten dus handschoenen komen altijd van pas. Daarnaast is niets vervelender dan afzakkende sokken waarvan je ook nog een blaren kunt krijgen (Auw pijnlijk!). Wist je dat je voor hardlopen en Trail running speciale sokken kunt krijgen?

 

6. De, men vergeet het altijd: handdoek


Je raad het nooit! Maar, een van de meest vergeten items is toch wel de handdoek. Je wordt niet alleen nat op het parcours. Na de finish heb je ook de mogelijkheid om de ergste modder van je af te spoelen. Zelfs als je niet wilt douchen (ugh!), is het altijd handig om iets droogs en warms te hebben om jezelf in te wikkelen (een dryrobe of badjas is ook fijn).

 

7. Weg met die natte kleding!


Na de run zal je kleding nat zijn en onder de modder zitten (als je het goed hebt gedaan!). Dus, voordat je gaat zitten en een paar drankjes gaat drinken met je Viking buddy’s, is het fijn om warme en droge kleding aan te trekken. Vergeet je ondergoed en schone sokken niet! Zorg er ook voor dat je iets meeneemt om je natte spullen in te pakken. Grote vuilniszakken zijn geweldig, vergeet alleen niet alles uit te pakken als je eenmaal thuis bent (je wil er niet achter komen hoe je spullen ruiken na een week).

 

8. Vikingmode-ON


Vergeet niet de Viking instelling mee te nemen, je weet wel, die je had toen je je inschreef; die vastberadenheid en motivatie. Je hoeft niet de beste te zijn, je moet gewoon je best doen en plezier hebben!

 

Vergeet nooit de Viking Pledge, ga ervoor en Odin zal trots op je zijn! Voordat je het weet drink je biertjes met je Viking buddy’s in Walhalla. OORAH!!