After completing the Sleipnir Axe,

It’s time to build your next piece of Viking armour.

The Varjagen Shield will protect you on your quest,

To continue your Strong Viking Saga.

 

De geschiedenis achter het Varjagen Shield

Het Varjagen Shield is uiteraard niet zomaar een schild. Het woord Varjagen vindt zijn oorsprong in de samenstelling tussen het woord belofte (Varja) en metgezel (Gen). Dit betekent zo ongeveer ‘een gezworen persoon’. Er zijn weinig bronnen die terugwijzen naar deze periode, we moeten het hierbij hebben van de diverse opgravingen door verschillende nationaliteiten. Hieruit blijkt dat de Varjagen gedurende een lange periode aanwezig zijn geweest. De verhalen uit de Noordse geschiedenis vertellen dat de Varjagen in de 8ste eeuw met hun schepen naar het land kwamen dat wij tegenwoordig kennen als Rusland. Rus is oorspronkelijk de naam voor Vikingen die Rusland bereikten! Rusland dankt zijn naam dus zelfs aan de Vikingen.


De Varjagen speelden een belangrijke rol in de geschiedenis en stonden vooral bekend als een sterk volk. In de vroege middeleeuwen zakten de Zweedse Vikingen de rivieren af en ze bouwden handelsnederzettingen langs deze rivieren, de zogenaamde Handelsroute van de Varjagen naar de Grieken. Na verloop van tijd begonnen de Vikingen nederzettingen te stichten tussen de Slaven en de Finnen waar zij onder de naam Roes de heersende elite vormden.

Gouden draak

Op het Varjagen Shield staat een gouden draak, deze draak staat natuurlijk niet zonder reden op dit schild. Bovendien zijn draken belangrijke en veel voorkomende wezens in de Noordse mythologie. De bekendste draken zijn Níðhǫggr, Jǫrmungandr en Fáfnir. Iedere draak uit de mythologie kent zijn eigen kenmerken en verhalen. Maar de grote gemene deler is dat iedere draak staat voor kracht en moed. Om deze reden hadden schepen vaak ook een drakenkop als boegbeeld en schepen waren uiteraard onmisbaar voor de Varjagen en hun reizen.


Afbeeldingen van draken werden voornamelijk gebruikt als decoratie op voorwerpen van de rijkste en belangrijkste personen. De afbeeldingen dienden als uitingen van kracht, macht en moed. Bovendien werden vlaggen met draken vaak gebruikt om tegenstanders te intimideren. Draken zijn hiermee een belangrijk en krachtig symbool uit het Viking tijdperk.

Het Varjagen Shield staat symbool voor de door jou getoonde kracht en moed tijdens de uitdagingen die jouw pad doorkruist hebben op jouw reis.

 

Heb je het volledige Varjagen Shield bij elkaar verdient? Of ben je op zoek naar dat laatste beetje motivatie?! Gun jezelf de unieke Varjagen Shield showcase en laat zien dat jij een ware Viking bent!