Ben je op zoek naar een toffe en originele teambuilding activiteit of gewoon een leuke en sportieve dag uit met collega’s? Dan ben je bij Strong Viking aan het juiste adres! Deze manier van samenwerken wijkt lekker af van jullie dagelijkse bezigheden. Duik samen de modder in, overwin obstakels en kom samen als een sterker team over de finish!


Waarom je met jouw team mee zou willen doen aan een Strong Viking editie kan natuurlijk het beste verteld worden door een ervaringsdeskundige. Tamara van Dooren, Vitality Coach bij Interfood vertelt graag iets over hun deelname met collega’s aan Strong Viking.

Wat is Interfood?

Interfood is een toonaangevende wereldwijde zuivelleverancier met meer dan 350 werknemers en 14 kantoren verspreid over alle continenten.

Interfood is de essentiële schakel tussen de wereldwijde leveranciers en klanten van de zuivelindustrie en ze creëren voortdurend innovatieve diensten en producten. Door de positie in de keten brengen ze al meer dan 50 jaar een uniek perspectief in de sector.

Uiteindelijk dragen ze door strategische keuzes en intensieve samenwerking met alle belanghebbenden bij aan een succesvolle en duurzame zuivelindustrie die de wereld in staat stelt op verantwoorde wijze van zuivel te genieten – vandaag en in de toekomst.

Interfood bij Strong Viking

Het begin – waarom zou je met collega’s deelnemen aan Strong Viking?

Het begint natuurlijk bij teamwork! Samen herinneringen maken en uitdagingen aangaan op een heel ander vlak dan men gewend is zorgt voor extra verbinding met elkaar. Niet alleen tijdens het evenement, maar ook zeker daarna. Wat ook weer bijdraagt aan de ‘prestaties’ op de werkvloer.


Met hoeveel collega’s stonden jullie aan de start?

Dit jaar stonden we met vijftien deelnemers aan de start. Een mooie mix van collega’s uit verschillende disciplines die samen de uitdaging aangaan. Het blijft dus niet bij één afdeling of een groepje collega’s. Iedereen kan deelnemen. Twee collega’s liepen de 7km, zeven collega’s de 13km en zes collega’s de 19km. Je hoeft dus niet allemaal hetzelfde sportieve niveau te hebben, iedereen kan op zijn/haar eigen niveau deelnemen.

 

Wat was het hoogtepunt van jullie dag?

Het hoogtepunt was voor iedereen toch wel dat de finish behaald is. Verschillende afstanden van 7km tot aan de 19km trotseren en als team bij elkaar blijven en elkaar motiveren. Er zijn grenzen verlegd en collega’s hebben elkaar op een andere manier leren kennen.


Maar, hoe krijg je jouw collega’s ook aan de start?

Enthousiaste verhalen horen van je eigen collega’s, daar worden mensen door geprikkeld. In de wandelgangen en in de pauzes wordt er al besproken welke namen er op de inschrijflijst komen. Men steekt elkaar aan.

Daarbij hebben we een eigen gym bij Interfood met begeleiding waar collega’s zich heel goed voor kunnen bereiden. Door middel van challenges en trainingen worden de collega’s klaargestoomd voor de Strong Viking run.


Is het een jaarlijks terugkerend uitje?

Ja, het is voor ons een jaarlijks terugkerend uitje. Er wordt zo veel plezier aan beleefd en het is erg goed voor de teambuilding.


Wanneer zien we jullie weer aan de start?

Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. We hebben er nu al zin in!


Als laatste: heb je tips voor andere bedrijven die twijfelen of op het punt staan om deel te nemen?

Ik zou bijna zeggen dat het een must is om met collega’s aan een Strong Viking deel te nemen en we kunnen het iedereen aanbevelen! De medewerkers zijn en blijven fit en er wordt echt gebouwd aan het team en de samenwerking, wat ook zijn uitwerking heeft op de werkvloer.

Bedrijfsuitje bij Strong Viking

Actief teamuitje of bedrijfsuitje organiseren bij Strong Viking? Dat kan! Op onze pagina voor groepen en bedrijven lees je alles over de mogelijkheden!

 

Zijn je collega’s nog niet overtuigd? Dat doe je met de gratis teamposter! Hang hem op een zichtbare plek, bijvoorbeeld in de kantine of bij de koffiemachine.