‘Als echte sportfanaten is een fysieke uitdaging voor ons geen straf. Sterker nog, wij hebben ons leven gewijd aan sport en kunnen eigenlijk niet zonder. Aangenaam, wij zijn Dirk & Joeri van PlayX. Onze passie is om mensen beter te laten presteren, grenzen te laten verleggen en zowel fysiek als mentaal weerbaarder te maken.’

 

We gaan beginnen!

Al een tijdje zijn we actief met het deelnemen aan sportevenementen waar we telkens het maximale uit onszelf willen halen. Je hebt immers maar één tegenstander en dat ben jezelf! Natuurlijk wel op een verantwoorde manier zodat ons lichaam, die ‘machine’ waar alleen JIJ controle over hebt, het aankan.

Inmiddels hebben we al heel wat kilometers op de Strong Viking parcoursen met succes kunnen afleggen. Dat het niet altijd zonder slag of stoot verloopt is wel gebleken tijdens onze weg naar de eindstreep van de Iron Viking. Maar dat maakt het juist ook leuk!

Elke afstand is anders en vergt een andere voorbereiding, maar het moment dat je de tickets binnen hebt en tegen elkaar zegt: ‘We gaan het doen!’ geeft je direct die eerste motivatie boost om met een strak strijdplan aan de slag te gaan.

Onze voorbereiding

 

Als je een echte Iron Viking wilt zijn, dien je ook met het juiste strijdplan de uitdaging tegemoet te gaan. Een goede voorbereiding voor een lange afstand Obstacle Run bestaat uit diverse fases, afhankelijk van de voorbereidingstijd. Wij zijn 24 weken vóór het event gestart met onze training voor de Iron Viking.

Tijdens deze weken hebben we gericht getraind op intervaltraining i.c.m. het afleggen van afstand. We brachten onze ren snelheid terug en gingen langere afstanden rennen. We renden tijdens de voorbereiding afstanden tot 27,5 km. Deze afstand was gezien onze sportachtergrond voor ons voldoende om uiteindelijk de Iron Viking te voltooien. In deze situatie is het wel belangrijk dat het schema op jezelf is afgestemd en dat je blijft luisteren naar je eigen lichaam. Heb je meer kilometers in de benen nodig om je lichaam niet te veel te choqueren tijdens de run: take them!

Naast het maken van meters trainden we dus ook gemiddeld 4x per week op buitenlocaties met ons eigen lichaam. En ook een hele belangrijke, ontspan ook regelmatig om je lichaam voldoende rust te bieden. Minimaal 7 uur slaap per nacht en met regelmaat in de natuur wandelen hebben ons hierbij geholpen.

De laatste week voor de start

Nog één week te gaan. In tegenstelling tot de andere weken stond deze laatste week juist niet in het teken van sporten. In deze laatste week waren de onderstaande zaken ontzettend belangrijk:

  • Weinig tot geen stress, zorgen voor rust en ontspanning.
  • Niet intensief sporten. Focus op volledig herstel met voldoende beweging.
  • Pak voldoende slaap in de avond vóór het evenement. Dit kan lastig zijn vanwege de gezonde zenuwen, maar een goede nachtrust is belangrijk voor je lichaam en je mentale gesteldheid op de dag van de uitdaging.
 

Klaar voor de start

“I LEAVE NO BROTHER BEHIND!”

 

Daar sta je dan… de officiële Strong Viking eed met kippenvel af te leggen voor de Walhalla Steps. Het allerbelangrijkste tijdens de run is dat je rent op je eigen getrainde tempo. Als je jezelf goed aan het strijdplan hebt gehouden, de capaciteit hebt om wilskracht te tonen naar jezelf toe, dan zal de adrenaline tijdens de run het laatste zetje geven om die eindstreep te halen.

Een van onze renners kreeg de eerste krampen ná 19km… Door naar elkaar te luisteren, elkaar te helpen en zeker elkaar te motiveren wisten we als groep steeds verder richting het eindpunt te komen. Om onze uitdaging nog iets spannender te maken hebben de weersgoden Hemel en Aarde op ons los gelaten. Na hagelbuien, regen, ijskoude wind, pijnlijke voeten en af en toe een heerlijk zonnetje, hebben we onszelf richting de eindstreep geknokt.

Gesloopt tot op het bot, tranen achter je ogen van geluk en moeheid, alles gegeven wat je hebt en het gevoel dat je lichaam zo sterk is dat het deze inspanning kan leveren. Het behalen van de Iron Viking binnen 7,5 tijd. Dit gevoel is MAGISCH! PURE TROTS EN EEN OERSTERK GEVOEL! OP NAAR DE VOLGENDE UITDAGING, OORAH!!

 

Is jouw sportclub nog geen partnerclub van Strong Viking?! Laat ze zich aanmelden via dit formulier!