VEELGESTELDE VRAGEN

EVENEMENT

De minimum leeftijd varieert per afstand:

4km – Family Run: Min. lft. 5 jaar (óf wordt 5 in dit kalenderjaar)
4km – Beginning: Min. lft. 12 jaar (óf wordt 12 in dit kalenderjaar)
7km: Min. lft. 13 jaar (óf wordt 13 in dit kalenderjaar)
13km: Min. lft. 14 jaar (óf wordt 14 in dit kalenderjaar)
19km & OCR-series: Min. lft. 16 jaar (óf wordt 16 in dit kalenderjaar)
42km Iron Viking: Min. lft 18 jaar
60km Ultra Viking: Min. lft 18 jaar

Ieder startvak is gekoppeld aan een bepaalde afstand en vernoemd naar een van de Viking Goden/Koningen van weleer. De tijden achter de startvak namen geven aan hoe laat je moet beginnen.

Natuurlijk ben je van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen, entree is gratis en het terrein opent om 08.30u. Er zijn naast vele hindernissen ook verschillende standjes, catering etc. rond het start- finishgebied te zien. Bij gebruikmaking van parkeergelegenheden kan parkeergeld worden gevraagd.

Strong Viking is geen race, het is je eigen uitdaging. Bij elke hindernis is er een mogelijkheid voor een ‘walk by’* en je bepaalt altijd zelf waar je grenzen liggen en tot waar je wilt gaan!

*Voor de OCR Series (Racewave) gelden andere regels.

 

We adviseren om ongeveer 1,5uur voor jouw starttijd aanwezig te zijn. Zodat je genoeg tijd hebt om te parkeren, het startnummer op te halen, je eventueel nog om te kleden en jouw tas weg te zetten bij de bagage. Een kwartier voor jouw starttijd word je in het startvak verwacht voor de warming-up. Jouw starttijd/startvak is terug te vinden op het e-ticket.

 

Ja. Tijdens de run zijn er verschillende verzorgingsposten aanwezig waar naast water ook Herbalife Nutrition drank en repen worden gegeven. Tot slot is er ook nog Red Bull gemengd met water te verkrijgen. De Red Bull Regular gemengd met water voorziet je van extra energie die je nodig hebt bij het overwinnen van uitdagende obstakels. Red Bull vitaliseert je lichaam en geest.

Voor Iron Viking’s is het mogelijk om zelf extra voeding bij de daarvoor ingerichte post neer te leggen.

 

Na de evenementen is het mogelijk om jezelf af te spoelen. Deze afspoelplaatsen zijn gescheiden voor mannen en vrouwen (uitgezonderd Family Edition), echter zijn er geen douchecabines aanwezig.

 

Ja, als deelnemer kun je kosteloos je bagage inleveren bij een bewaakte garderobe. Je krijgt hier een polsbandje waarmee je jouw bagage na de run weer op kunt halen.* Er zijn geen kluisjes aanwezig op het terrein! Zorg ervoor dat je een tas meeneemt voor jouw spullen, bij de garderobe nemen ze enkel tassen aan en geen losse items!

Let op, enkel 1 stuk bagage per deelnemer.

*Het opbergen van bagage is altijd op eigen risico.

Ja, er is een gescheiden omkleed ruimte voor dames en heren aanwezig.

Startvakken verschillen per event maar zijn in hoofdlijnen zoals onderstaand schema. Vanaf de start van het event tot en met het laatste startvak, zullen om de 20 minuten startgroepen van start gaan.

19 km OCR Series – 9:20 uur (race wave)

42 km Iron Viking 09:40 uur

19 km starttijden: tussen 10:00 en 12.20 uur.

13 km starttijden: tussen 11:20 en 14.20 uur.

7 km starttijden: tussen 14.40 en 15.20 uur.

 

Er zal gestart worden in startvakken welke om de 20 minuten vertrekken, het eerste startvak begint om 09:40 uur. Bij de inschrijving maak je zelf een keuze voor je startvak/starttijd. Faciliteiten op het terrein openen om 08:30u.

 

Nijmegen (NL)
Weg door de Berendonck 1, Wijchen

Amsterdam (NL)
Valleiweg (Kruising Oostbroekerweg), Velsen-Zuid

Balen (BE)
Endstraat, 2490 Balen

Gent (BE)
Verbindingsstraat, 9185 Wachtebeke

Osnabrück (DE)
Pommernstraße 12, Fürstenau bei Osnabrück

Frankfurt (DE)
Waldensberger Straße, Wächtersbach

Warstein (DE)
Zu Hause im Waldpark, Warstein

Berlijn (DE)
Tropical-Islands-Allee 1,15910 Krausnick

TICKETS

Bij het aanschaffen van je ticket(s) bieden we een optie tot een annuleringsverzekering aan. Deze verzekering sluit je af bij een externe verzekeringsmaatschappij, je kunt contact opnemen met deze derde partij middels deze link.

Wanneer je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten kunnen wij je ticket helaas niet annuleren/verzetten.

Het wijzigen van deelnemersgegevens kan via de klantenservice van PayLogic. Aanvragen tot omzettingen van foutief ingevoerde gegevens kan tot 3 weken voorafgaand aan een event, neem hiervoor mailcontact op met Paylogic, of bel: (voor NL) 0900 7295 6442 (€1,- per gesprek) of (BE) 0900 70155 (€0,50 per p/m).

Jouw e-ticket kwijt en/of je mails verwijderd? Je kunt je e-tickets nogmaals uitprinten via de volgende link.

Helaas vraagt het systeem voor ieder ticket een uniek mailadres. Gelukkig kan je dit gemakkelijk oplossen: je kan jouw eigen mailadres invoeren en de naam van jouw kind erachter toevoegen. Heet jouw kind Frank? Dan vul je in mailadres+frank@gmail.com. Als hoofdboeker ontvang je nog steeds alle tickets en een verkeerd mailadres heeft geen effect op de medaille voor de kinderen, deze ontvangen zij ook zonder een geldig mailadres in te voeren.

Wanneer je te laat bent met het invullen van additionele informatie en/of dit verzoek meermaals hebt genegeerd, staan alle tickets/startnummers op naam van de hoofdboeker. Deze persoon dient alle startnummers op de dag van het evenement op te halen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en alle individuele e-tickets.

Let op, hij/zij dient t.a.t alle e-tickets uit te printen om de startnummers op te halen!

Ja, op de dag van het evenement kan je er zelf voor kiezen om een mindere afstand te lopen, hier hoef je geen melding van te maken. Het prijsverschil in afstand kan helaas niet met terugwerkende kracht worden verrekend.

Ja, dit is mogelijk. Let op: Het aanvragen van deze upgrade kan tot drie dagen voor de start van het evenement.*

Het aanvragen kan via deze link.

*Het kan zijn dat de Early Bird korting op dit moment niet meer van toepassing is. Wanneer jij jouw ticket(s) geboekt hebt in de Early Bird fase zorgt dit ervoor dat het ticket op dit moment duurder is. Helaas kunnen we niet met terugwerkende kracht de Early Bird korting doorvoeren en zijn de kosten voor de deelnemer zelf. Houdt hier rekening mee!

Ja, dit is mogelijk. Ook het wisselen van dag bij een tweedaags event is mogelijk! Let op: Dit kan tot drie dagen voor de start van het event, mits het startvak (of startdag) niet is uitverkocht. Bekijk hiervoor de inschrijfpagina van het desbetreffende event.

Een wijziging aanvragen kan via deze link.*

*Het kan zijn dat de Early Bird korting op dit moment niet meer van toepassing is. Wanneer jij jouw ticket(s) geboekt hebt in de Early Bird fase zorgt dit ervoor dat het ticket op dit moment duurder is. Helaas kunnen we niet met terugwerkende kracht de Early Bird korting doorvoeren en zijn de kosten voor de deelnemer zelf. Houdt hier rekening mee!

Ja, dat is mogelijk. Let op: Dit kan tot drie dagen voor de start van het evenement. Check hiervoor:  https://strongviking.com/name-change 

De kosten voor de naamswijziging zijn €1,- plus de evt. transactiekosten. Deze dienen door de nieuwe tickethouder te worden betaald.

World Pass tickets (WP) zijn niet overdraagbaar!

Bij het aanschaffen van tickets bieden wij de optie tot een annuleringsverzekering aan. Deze verzekering sluit je af bij een externe partij. Je kunt je ticket annuleren via deze link.

Wanneer je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten kunnen wij het ticket niet annuleren/geld retourneren. Je kunt het ticket wel overdragen aan een ander persoon. Het wijzigen van deelnemersgegevens kan tot 3 dagen voorafgaand aan een editie.

Ook is het mogelijk om je ticket veilig te verkopen via onze partner Ticketswap.

NA EVENEMENT

Jouw behaalde medaillepunten zijn terug te vinden op de Strong Viking Medals for Life pagina

Medaillepunten worden in de week na het evenement op jouw account geüpload. Dit is het e-mail adres wat jij hebt gebruikt tijdens de aankoop en het personaliseren van jouw ticket(s). Let op, dit kan tot vijf dagen duren.

De finish foto’s en alle actiefoto’s van tijdens de run verschijnen in de week na het event op onze website!

Veel kijkplezier alvast!

Je kunt je actiefoto’s en video’s opzoeken via de Fotopagina! Upload simpelweg een foto of ‘selfie’ en het systeem doet de rest. Sta je er niet tussen? Geen foto? Dan heeft de betreffende fotograaf je helaas gemist en/of heb je het obstakel overgeslagen.

Geen paniek, er volgen nog meer foto’s waar je vast en zeker op staat!

Tijdens de Strong Viking evenementen is voor de reguliere startgroepen (incl. Iron Viking) geen tijdsregistratie aanwezig.

Heb jij in de OCR Series – Race Wave meegelopen? Check je uitslag dan via www.ocrseries.com

Gevonden voorwerpen worden tijdens onze evenementen bij de lost- en found afdeling ingeleverd. Ben je iets kwijtgeraakt? Stuur een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving (incl. serienummer) van het product naar onderstaand adres: info@strongviking.com.

Zodra wij iets hebben gevonden nemen we contact met je op!

OVERIG

Strong Viking werkt met een uniek spaarsysteem genaamd: Medals-for-LIFE! Zoals de titel al zegt spaar je dus je leven lang door voor de verschillende medailles!

Heb jij de Strong Viking – Sports app? Jouw medaillepunten worden in de week na het evenement toegevoegd aan jouw account, dit kan tot acht werkdagen duren.

Wil jij meer weten over de verschillende medailles, hoe je ze kunt sparen, en wanneer jij een punt krijgt? Check dan de medaille pagina voor al je antwoorden!

Nee, de Iron Viking medaille wordt alleen uitgereikt tijdens de Strong Viking Obstacle Run edities. Je ontvangt tijdens de Trail Run Marathon/Iron Viking wél een punt voor je reguliere medals-for-LIFE cyclus!