Of je nu in de gym traint voor Strong Viking, of al oog in oog staat met een indrukwekkend obstakel tijdens de obstacle run, soms heb je die extra aanmoediging nodig om door te zetten. Daarom hebben we 30 inspirerende gym quotes voor onze vikings verzameld—jullie dus! Schrijf ze op je arm (of laat ze tatoeëren), druk ze op je sportshirt, of gebruik een gym quote als caption onder je nieuwste Instagram-post. Let’s go!

Inhoudsopgave

Gym quotes

Hieronder vind je een lijst met gym quotes die passen bij de échte sportschoolbeesten. Breng jij het liefste je avonden door in de sportschool? Bestaat jouw date-night uit gewichtheffen? Dan vind jij hieronder vast een gym quote die past bij jou. Onderstaande motivatiespreuken worden niet perse toegeschreven aan een bepaalde auteur of beroemdheid, maar worden veel gebruikt in de sportschoolwereld!

1. “Sweat is your body’s way of showing progress.”
Iedere druppel zweet laat zien dat je dichter bij je doelen komt en dat je inspanningen niet voor niets zijn. Het is een teken dat je lichaam zich aanpast en sterker wordt.

2. “Pain is temporary, but pride is forever.”
De pijn die je voelt tijdens een training of/en de spierpijn na het sporten gaan voorbij, maar de trots die je voelt als je je doelen bereikt, blijft voor altijd.

3. “The only bad workout is the one you didn’t do.”
Zelfs een korte training is beter dan helemaal niet sporten. Elke beweging, hoe klein ook, draagt bij aan je algehele vooruitgang. Elke keer dat je ervoor kiest om wél te trainen, kom je een stap dichter bij je doel.

4. “Results happen over time, not overnight. Work hard, stay consistent.”
Verwacht geen directe resultaten; succes en verandering komen door toegewijd hard werken en consistentie over een langere periode. Elke dag dat je inzet toont, bouw je gestaag aan de resultaten die je uiteindelijk zult bereiken.

5. “Strong today, stronger tomorrow.”
Elke dag dat je traint, word je een beetje sterker. Dit betekent dat je morgen beter zult zijn dan vandaag: zowel mentaal als fysiek. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de obstacle run trainingsschema’s van Strong Viking.

6. “Working out is not about being better than someone else. It’s about being better than you used to be.”
Vergelijk jezelf niet met anderen; concentreer je op je eigen groei en verbetering. Het gaat erom jezelf te verbeteren en sterker te worden dan je vroeger was.

7. “Lift heavy, live light.”
Door zwaar te trainen, maak je je geest en lichaam lichter, sterker en gezonder. Het helpt je letterlijk om je lichter en gezonder te voelen in het dagelijks leven.

8. “Make your workout your daily therapy.”
Zie je workout als een manier om je beter te voelen. Het helpt om stress te verminderen en je mentaal en fysiek sterker te maken. Het is niet voor niets dat veel mensen beginnen met hardlopen om hun hoofd leeg te maken.

9. “The gym is my playground, and the weights are my toys.” – Lee Priest
De sportschool is een plek van plezier en uitdaging, waar je met gewichten speelt om je lichaam te transformeren. Zie het als een speeltuin!

10. “It never gets easier, you just get stronger.”
Naarmate je sterker wordt, zul je merken dat je meer aankunt. Wat eerst moeilijk was, wordt nu makkelijker, omdat je sterker bent geworden.

Obstacle run quotes

Meedoen aan een obstacle run vergt niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale kracht. Onderstaande obstacle run quotes kunnen je net dat extra duwtje in de rug geven als je bovenaan de Fjord Drop staat… Voor als de adrenaline rush nog niet genoeg is om net dat stapje verder te gaan!

11. “Push yourself because no one else is going to do it for you.”
In een obstacle run ben jij verantwoordelijk voor je eigen prestaties. Ondanks dat je er nooit alleen voor staat, moet je zelf elke hindernis overwinnen, omdat niemand anders dat voor je kan doen.

12. “You don’t find willpower; you create it.”
Wilskracht in een obstacle run komt niet vanzelf. Het wordt opgebouwd door je discipline en toewijding tijdens elke uitdaging en elke training.

13. “Obstacles are opportunities in disguise. Embrace the challenge.”
Elk obstakel tijdens de run is een kans om te groeien en je grenzen te verleggen. Beschouw elke hindernis als een kans om jezelf te verbeteren en sterker te worden.

14. “The harder the battle, the sweeter the victory.” – Les Brown
Hoe moeilijker de obstakels tijdens de run, hoe groter de voldoening wanneer je de finish bereikt. Zware uitdagingen maken de overwinning nog zoeter.

15. “Challenge yourself to overcome, and the finish line will be within reach.”
Door jezelf uit te dagen om elke hindernis te overwinnen, kom je dichter bij de finishlijn. Je vastberadenheid en doorzettingsvermogen brengen je dichter bij je doel.

16. “Your strength doesn’t come from what you can do; it comes from overcoming the things you once thought you couldn’t.”
Tijdens een obstacle run komt je kracht van het overwinnen van uitdagingen die je eerder onmogelijk leek. Het overwinnen van deze obstakels toont je ware kracht.

17. “When you feel like quitting, remember why you started.”
Wanneer je vermoeid raakt tijdens een obstacle run, herinner jezelf dan aan de reden waarom je aan deze uitdaging bent begonnen. Dit zal je motiveren om door te zetten.

18. “Every accomplishment starts with the decision to try.” – John F. Kennedy
Elke succesvolle obstacle run begint met de beslissing om de uitdaging aan te gaan. Zelfs de grootste overwinningen beginnen met de keuze om te starten.

19. “In every race, there’s a moment when you think you can’t go any further. That’s when you dig deep and find out what you’re really made of.” – Steve Prefontaine
Tijdens elke obstacle run is er een moment waarop je denkt dat je niet verder kunt. Dit is het moment om diep in jezelf te graven en te ontdekken wat je werkelijk kunt bereiken.

20. “Every obstacle is an opportunity to prove your strength.”
Elk obstakel op je pad is een kans om je kracht en doorzettingsvermogen te bewijzen. Gebruik elke uitdaging tijdens de run om te laten zien hoe sterk je echt bent.

21. “Your body can stand almost anything; it’s your mind you have to convince.”
Tijdens een obstacle run kan je lichaam veel aan, maar het is je mentale kracht die je nodig hebt om elke hindernis te overwinnen. Je moet jezelf mentaal pushen om door te zetten.

Viking quotes

Als je ooit mee hebt gedaan met Strong Viking, dan weet je dat het niet zomaar een obstacle run is; het is een test van je fysieke en mentale grenzen. De Viking mentaliteit gaat over kracht, doorzettingsvermogen en moed. Het is de wil om door te zetten, zelfs wanneer het moeilijk wordt, en de vastberadenheid om elke uitdaging aan te gaan, hoe zwaar die ook lijkt. Hieronder vind je gym quotes voor diegene die wat motivatie in Viking stijl zoeken. Oorah!

22. “A Viking does not fear the storm; he becomes it.”
Een echte Viking ziet niet alleen de uitdagingen en moeilijkheden onder ogen, maar omarmt en transformeert ze ook. Ze maken de storm tot hun kracht en laten zich erdoor inspireren om te groeien.

23. “A warrior’s strength is not measured by his sword, but by his spirit.”
Deze quote benadrukt dat ware kracht niet komt van fysieke wapens of uitrusting, maar van de innerlijke kracht en vastberadenheid. Het is de geest en de wil die de ware krijger definiëren.

24. “With each battle, we carve our names into the sagas of history.”
Elke uitdaging en strijd die we aangaan, voegt een nieuw hoofdstuk toe aan onze persoonlijke saga en geschiedenis. Het is een manier om je stempel te drukken en een blijvende impact te maken.

25. “In the heat of battle, you find your true self.”
Tijdens de intense momenten van strijd en uitdaging komen de ware kwaliteiten en de essentie van een persoon naar voren. Het is in deze momenten dat je ontdekt wie je echt bent.

26. “The path to glory is paved with courage and sacrifice.”
Echte roem en succes komen niet gemakkelijk; ze worden bereikt door moed en opoffering. Het pad naar glorie is gevuld met uitdagingen die je moet overwinnen.

27. “The true measure of a Viking is his ability to rise after each fall.”
Een Viking wordt gedefinieerd door zijn vermogen om op te staan en verder te gaan na tegenslagen. Het gaat niet om nooit vallen, maar om hoe je herstelt en sterker terugkomt.

28. “Embrace the struggle, for it shapes the warrior within.”
Omarm de strijd, want het vormt de krijger in je. Deze quote benadrukt dat tegenslagen en uitdagingen je sterker en veerkrachtiger maken.

29. “In the heart of every Viking beats the rhythm of the fjords.”
In het hart van elke Viking klopt het ritme van de fjorden. Deze quote roept de kracht en vastberadenheid op die kenmerkend zijn voor de Vikingmentaliteit.

30. “The brave may not live forever, but the cautious do not live at all.” – Richard Branson
Deze quote herinnert ons eraan dat moed en durf de sleutel zijn tot een betekenisvol leven. De moedige zielen nemen risico’s en ervaren het avontuur, terwijl degenen die altijd voorzichtig zijn nooit echt leven.

Motivatie & Strong Viking

Wil jij meedoen aan Strong Viking maar twijfel je of je het wel kunt ondanks bovenstaande motiverende gym quotes? Of heb je niemand in je omgeving die mee wilt doen? Wij geloven in jou! Bij Strong Viking sta je nooit alleen. Ons team en je mede-deelnemers helpen je bij elk obstakel. Wil je een obstakel overslaan? Geen probleem—alles mag, niets moet. Het belangrijkste is dat alle deelnemers samen één team vormen. Dus als je tijdens de run even je motivatie verliest, zijn er altijd mensen om je heen die je erdoorheen slepen.